Agenda 2022

PPSV Bussloo is een actieve vereniging die verschillende activiteiten organiseert voor zowel haar eigen leden als voor leden die niet lid zijn van onze vereniging.

Jaarlijkse terugkerende activiteiten zijn bijvoorbeeld de dressuurwedstrijden op ons terrein en de clubkampioenschappen.

Datum

21 t/m 23 juli

18 september

25/26 september

Activiteit

Dressuurwedstrijd

Tripalon Bussloo

Dressuurwedstrijd/Clubkampioenschappen

Wil je er zeker van zijn dat je niks van ons mist? Like ons dan op Facebook! Zo ben je als eerste op de hoogte.

Jaarlijks terugkerende activiteiten

Concours
Sinds de zestiger jaren van de vorige eeuw wordt CH Voorst al georganiseerd. Iedere twee jaar vindt dit evenement plaats op Hemelvaartsdag. Begonnen bij Marinus van Voorst in Gietelo, nu al weer vele jaren op de Voorster Klei op de terreinen van fam. H. Lankhorst.

De organisatie is vele jaren in handen geweest van een concourscommissie bestaande uit leden van paardensport vereniging De IJsselzoom en fokkersvereniging het Warmbloedpaard. Na de fusie in 2016 is er een speciale concourscommissie opgericht. In 2020 is PSV Twello opgegaan in PPSV Bussloo en is de concourscommissie uitgebreid.

CH Voorst is een evenement waar regionaal pony- en paardensporttalent strijdt om de prijzen.

Dressuur wedstrijden
In het outdoor seizoen organiseren wij maandelijks een avond- of weekend dressuurwedstrijd op onze buitenlocatie met eb en vloedbodem. Er is altijd veel belangstelling waardoor het programma vaak een wachtlijst kent.

Oefen springen
Meerdere keren per jaar wordt er in onze 40 x 50 meter eb en vloedbodem een (oefen)parcours uitgezet. Tegen geringe vergoeding is dit parcours te springen voor leden van andere KNHS aangesloten verenigingen.

Clubkampioenschappen
In september organiseren wij altijd onze Clubkampioenschappen. Deze wedstrijd, bestaande uit een dressuurproef en een springparcours, is uitsluitend opengesteld voor leden van PPSV Bussloo. Tijdens deze wedstrijd worden de ruiters beoordeeld door officiële juryleden en wordt het parcours gebouwd door een parcoursbouwer van de KNHS. Tijdens deze dag wordt er op het scherpst van de snede gestreden, maar staat de gezelligheid voorop. Genietend van een hapje en een drankje kunnen zowel ruiters als vaders en moeders, opa’s en oma’s en ooms en tantes genieten van dit fraaie sportevenement, waarbij op elk niveau topprestaties worden neergezet.

Geranium verkoopactie
In het voorjaar zijn alle jeugdleden druk in de weer om zoveel mogelijk geraniums te verkopen. Roze, rode, witte geraniums in staande of hangende uitvoering worden met tientallen tegelijk afgeleverd. Door deze actie maakt de jeugd het voor zichzelf mogelijk om tegen een lage prijs aan het ponykamp deel te nemen, omdat de opbrengsten van deze actie volledig ten goede komen aan het ponykamp, dat in de herfst gehouden wordt.

Ponykamp
Elk najaar wordt er een ponykamp voor de jeugdleden georganiseerd. De kinderen gaan met hun eigen pony naar een mooie locatie in Nederland. Ze maken tijdens het ponykamp, onder begeleiding van ervaren ruiters, mooie buitenritten in de omgeving en hebben een aantal dagen veel lol met elkaar. Omdat de paardensport een individualistische sport is vinden wij het belangrijk om dit in stand te houden zodat de kinderen elkaar beter en ook van een andere kant kunnen leren kennen. Er wordt samen gekookt, afgewassen, geknutseld, spelletjes gespeeld en natuurlijk gereden. De griezeltocht wordt vaak als hoogtepunt ervaren. Vaak wordt er dit weekend weinig geslapen, dit is waarom wij het ponykamp in het eerste weekend van de herfstvakantie proberen in te plannen.

Tripalon Bussloo
Tripalon Bussloo is een jaarlijks terugkerend event dat in september georganiseerd wordt door PPSV Bussloo. Kijk hier voor meer informatie over Tripalon Bussloo.